Семена Корнишони [Левина F1 -за консервиране и хрупане]

семена корнишони

    Един от най-добрите сортове корнишони - семена Левина!

    О-о-о-о, корнишончета, много добре, ето колко забавни неща могат да се случат, когато отглеждате корнишони от семена! 

    Първо предимство - корнишоните са нискокалорични и пълни с витамини и минерали. 
    Огромен Плюс, те са лесни за отглеждане и могат да бъдат засадени в градината или в саксия на вашата тераса.
     
    Добра новина за всички хора с двор е, че корнишоните могат да растат прекрасно и без нужда да харчите пари за тях на пазара. 

    Ще имате свежи корнишони направо от вашата градина! 

    Ако искаш да запазиш хрупкав и топъл спомен от лятото? Вземи си семена за корнишони сорт Левина F1. Този сорт е подходящи за консервиране и консумация поради своите вкусни и хрупкави плодове. Добре се адаптират към различни условия на отглеждане. 
    Важно : “Трябва да знаеш, че малка трудност можеш да изпиташ ,защото тези дребосъци са податливи на болести, главно на мана (Pseudoperonospora cubensis) , причиняваща умерени до тежки щети. Да си вземеш превантивни мерки. Добре е да са защитени. ” 
    За успешно отглеждане на корнишоните, трябва да предоставиш подходящо слънце, влага и торове. Мястото е важно, освен ако няма да ги отглеждаш в оранжерия. Ако дадеш всичко необходимо. Бум! 4-5 тона от декар. 

    Кога е най-подходящо времето за засяване на семената на корнишони Левина F1 и какъв е вегетационният период на сорта? 

    Краставиците Левина F1 са с отлични вкусови качества и кратък вегетационен период от 45-50 дни. Семената трябва да се засяват през зимата или рано напролет в саксии за разсад и да се трансплантират в градината, когато времето се затопли в края на април или началото на май.

     “Когато засаждате разсад от корнишони, смесете компост с почвата, вместо да използвате торове с висока наличност на химикали. Компостът осигурява основни хранителни вещества и помага на растенията да се адаптират перфектно в почвата.” 

    Какви са основните характеристики на корнишоните Левина F1? 
    • Тъмно зелен цвят с настръхнала текстура 
    • Преобладаване на женски цветове по растенията
    •  Цилиндрична форма с дължина 5-9 см. 
    • Сочни, хрупкави, без горчивина, с типичен аромат на свежа краставица 
    • Висока устойчивост на транспортиране и минимална податливост на повреди. 
    корнишони семена

    Като всички останали краставици, този вид корнишони не прави изключение. Той е жаден. Обича вода. Не е достатъчно само да го напръскаш лекичко и да е свеж. 

    Изисква яко поливане. Различните видове мулч могат да закрепят положението. Даже ще е хубаво да се мулчират (Органичен мулч - окосена трева, дървени стърготини, листа. Разграждат се с времето и наторяват допълнително),защото предпазва от изфирясване на влагата, температурата на почвата си се поддържа равномерно, плевелите не “натискат” толкова много. 

    За да можеш да си направиш сметката, трябва да знаеш, че в един грам пакетче семена има около 40 бр. семена. За 10 квадратни метра място, 3-4 грама семена ще са ти достатъчни. Хубаво е да се застраховаш, може да не изникне всичко. 

    Разстоянието на засаждане варира. Зависи от теб. Ориентировъчно: 85-90 см. междуредие, 15-20 см. между растение. 

    Кои са възможностите за запазване на корнишоните Левина F1 и как можем да разнообразим зимните консерви? 

    От корнишоните Левина F1 могат да се приготвят различни кисели ястия, като се добавят моркови и тиквички за допълнителен вкус. 
    По нашите географски ширини се среща огромно разнообразие от рецепти. Голямо писане ще падне, ако започна да ги добавям. 
    Спрях се на една типично мъжка рецепта. Не е сложна, идеална е за мен. 
    На дъното на бурканчето слагаш: Сол, оцет, захар, дафинов лист, лукче (малко или нарязано), копър. 
    Подреждаш корнишончетата с вниманието на хирург, който прави сърдечна трансплантация. Запечатваш с дафинов лист, копър и аспиринче… М-и-и-и, лесно е, виж направо как се прави


    Каквото и да решите, не забравяйте само едно: Корнишоните са толкова важни, колкото приятелствата - трябва им задължително местенце в хладилника!


    Публикуване на коментар

    Коментари